Dipsaus Winactie! We geven 3 boeken + 3x2 bioscoopkaarten weg!

Screenshot 2019-02-07 at 00.35.08.png

In samenwerking met Full Color Entertainment geven we 3 boeken van Als Beal Street kon praten  samen mét 3 x 2 bioscoopkaarten van de gelijknamige verfilming If Beal Street Could Talk!  

Deze weggeefactie loopt t/m vrijdag 15 februari! Winnaars worden woensdag 20 februari per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. 

 Wat moet je doen om kans te maken op een exemplaar?

  • Zorg dat je je aangemeld hebt voor onze nieuwsbrief; heb je dat nog niet gedaan dan kun je dat hier doen

  • Mail ons waarom jij deze boek graag wilt lezen (dipsauspodcast@gmail.com)

Laatste Editie van De serie ZWART over nestbevuiling in de literatuur! KOMT ALLEN!

Laatste Editie van De serie ZWART over nestbevuiling in de literatuur! KOMT ALLEN!

Nestbevuilen is een Nederlandse traditie: rebelleren tegen ouders, opvoeding en omgeving bracht schrijvers als Maarten ’t Hart en Jan Wolkers groot succes. Het lijkt zelfs een pré als je serieus genomen wil worden als literair auteur, en hetzelfde geldt voor schrijvers met een andere of gemixte afkomst. Hoe meer ze zich afzetten tegen hun ‘niet-westerse’ opvoeding, hoe meer roem. Maar waarom? En kan het ook zonder?

Shaniqwa made a book en Dipsaus was erbij!

Shaniqwa Jarvis was vandaag in Amsterdam voor een feestelijke signeersessie en presentatie van haar boek getiteld Shaniqua Jarvis: 160 pagina’s vol van haar ‘Photographic Archive’ door de jaren heen. Het is een prachtig vormgegeven limited edition coffee table book geworden.
Georganiseerd door Patta Amsterdam & Athenaeum Boekhandel. Het boek is dan ook daar te koop!

 

Dipsaus Actie: Witte onschuld

Bestel het boek rechtstreeks bij Uitgeverij AUP en ontvang het boek direct thuis.

Je betaalt géén verzendkosten. Voer bij het afrekenen de actiecode 'Dipsaus' in.

 

over het boek

Witte onschuld is vanaf 20 november verkrijgbaar  Het is de geactualiseerde uitgave van White Innocence (2016), waarin Prof. Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse cultuur onderzoekt en beschrijft: de passie en agressie die ras oproept, terwijl het bestaan van ras en racisme tegelijkertijd in alle toonaarden wordt ontkend. 

Witte onschuld pre-sale.jpg

3 sterren voor Dipsaus in De Morgen!

Een mooie recensie van de hand van Thomas Smolders in De Morgen.

"het zeker de moeite om enkele afleveringen mee te pikken. Om eens met een andere blik naar de wereld te kijken, bijvoorbeeld. Podcasts als The Nod en Dipsaus zijn meer dan welkom én noodzakelijk in een wit medialandschap" 

Lees de bespreking https://www.demorgen.be/tvmedia/dankzij-het-internet-hoef-je-niet-wit-te-zijn-om-radio-te-maken-b5e79636

Uit het archief: Anousha over toekenning subsidie aan Dipsaus

Anousha schreef deze blogpost 28 juli 2016 n.a.v. ophef rondom toekenning subsidie. 

Dus. Samen met andere vrouwen van kleur dien ik, net als meerdere media-professionals en organisaties, een aanvraag in bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. We schrijven een gedegen plan met een minimale begroting voor een serie professionele podcasts voor vrouwen van kleur als primaire doelgroep en iedereen die wil luisteren als tweede doelgroep. We worden (net als BNR Nieuwsradio en VPRO gehonoreerd. De subsidietoekenning wordt openbaar gemaakt.

Een aantal 'nieuwssites' (en dan ben ik heel vriendelijk) vindt het belachelijk. Ik word 'herstelbetalingsprostituee' genoemd en de podcast wordt omgedoopt tot 'radio Sylvana Simons' (goed idee trouwens want I <3 Sylvana Simons). Van dit soort sites ben ik dat gewend dus whatever. 
Ondertussen gaat een radio dj van 3FM ook los op twitter om het bedrag. Ik mag kennelijk geen professionele serie maken en iedereen netjes betalen voor zijn- of haar werkzaamheden, nee hij vindt dat ik 'thuis achter de laptop' heus iets in elkaar kan fröbelen voor minder geld. 
Deze medewerker van de publieke omroep en indirecte collega, ook ik werk als freelancer regelmatig voor de publieke, spreekt mij rechtstreeks aan op twitter met “Hey Anousha Nzume, ideetje voor die 25.000 euro voor je vrouwenpodcast! Hoofdtelefoons met uit 18-karaats goud geëtste vagina’s als oorschelpen.”

Reacties volgen. Tot nu toe nog geen enkele reactie van 3FMAVROTROS.nl en de NPO waar deze DJ voor werkt. Via via hoor ik dat er 'intern over is gesproken' en er verschijnt een lichtelijk badinerend stukje op de site van Mediacourant waarin Quinsy Gario wordt gebruikt als clickbate. Ook dat is niet nieuw.

Mijn bescheiden conclusies? Deze podcast is duidelijk nodig. Oh en wat een interessante casus voor m'n boek. #LemonsLemonade

Maar het belangrijkste, niets dan liefde voor m'n twitter allies.

Bron: Facebook van Anousha Nzume

Speciale live-sessie van Podcast Dipsaus tijdens de Tegenlicht Meet Up

Tijdens de Tegenlicht Meet Up ‘Black lives matter‘ vond er een unieke live-sessie plaats van Dipsaus: “de podcast voor en door vrouwen van kleur, en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid”. 

Tijdens deze live-sessie ging co-host Seada Nourhussen in gesprek met twee van de drie Dipsausers die de tweewekelijkse podcast runnen, Ebissé Rouw en Mariam el Maslouhi (dipsauser #3, Anousha Nzume, kon helaas niet aanwezig zijn). De ladies begonnen met de avond te evalueren en gingen daarna in gesprek met  Miguel Heilbron (mede-initiatiefnemer The Black Archives) in gesprek over het belang van on- en offline black spaces binnen Nederland en de rol die social media speelt bij het creëren van deze veilige ruimtes. Wij beginnen hieronder bij 1:53:10.