Laatste Editie van De serie ZWART over nestbevuiling in de literatuur! KOMT ALLEN!

Laatste Editie van De serie ZWART over nestbevuiling in de literatuur! KOMT ALLEN!

Nestbevuilen is een Nederlandse traditie: rebelleren tegen ouders, opvoeding en omgeving bracht schrijvers als Maarten ’t Hart en Jan Wolkers groot succes. Het lijkt zelfs een pré als je serieus genomen wil worden als literair auteur, en hetzelfde geldt voor schrijvers met een andere of gemixte afkomst. Hoe meer ze zich afzetten tegen hun ‘niet-westerse’ opvoeding, hoe meer roem. Maar waarom? En kan het ook zonder?

Shaniqwa made a book en Dipsaus was erbij!

Shaniqwa Jarvis was vandaag in Amsterdam voor een feestelijke signeersessie en presentatie van haar boek getiteld Shaniqua Jarvis: 160 pagina’s vol van haar ‘Photographic Archive’ door de jaren heen. Het is een prachtig vormgegeven limited edition coffee table book geworden.
Georganiseerd door Patta Amsterdam & Athenaeum Boekhandel. Het boek is dan ook daar te koop!

 

Dipsaus Actie: Witte onschuld

Bestel het boek rechtstreeks bij Uitgeverij AUP en ontvang het boek direct thuis.

Je betaalt géén verzendkosten. Voer bij het afrekenen de actiecode 'Dipsaus' in.

 

over het boek

Witte onschuld is vanaf 20 november verkrijgbaar  Het is de geactualiseerde uitgave van White Innocence (2016), waarin Prof. Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse cultuur onderzoekt en beschrijft: de passie en agressie die ras oproept, terwijl het bestaan van ras en racisme tegelijkertijd in alle toonaarden wordt ontkend. 

Witte onschuld pre-sale.jpg

3 sterren voor Dipsaus in De Morgen!

Een mooie recensie van de hand van Thomas Smolders in De Morgen.

"het zeker de moeite om enkele afleveringen mee te pikken. Om eens met een andere blik naar de wereld te kijken, bijvoorbeeld. Podcasts als The Nod en Dipsaus zijn meer dan welkom én noodzakelijk in een wit medialandschap" 

Lees de bespreking https://www.demorgen.be/tvmedia/dankzij-het-internet-hoef-je-niet-wit-te-zijn-om-radio-te-maken-b5e79636