OneWorld Live #1: Water als grondrecht

Van wie is water? En wat betekenen onze keuzes voor de toegang tot water in Nederland en wereldwijd? OneWorld organiseert i.s.m. Pakhuis de Zwijger de Live Event: Water als grondrecht. Komt allen!

Datum: Dinsdag 4 juni
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Grote Zaal
Damage: Pay as you like

“Je draait de kraan open en je kunt drinken. Toch? Je hebt trek in vlees, dus je koopt een biefstuk. Toch? Met onze overvloed aan schoon drinkwater en producten die veel water kosten om te maken, is het moeilijk om je voor te stellen hoe het is om zonder water te moeten leven. Of als grootschalige industrie de waterreservoirs in jouw buurt compleet vervuild.

In deze OneWorld Live staan we stil bij water als grondrecht. Waar gaat het mis? Waar strijden lokale burgers om hun recht op (het beslissen over) water? En welke invloed heeft de mondiale handel en industrie op de toegang tot water?”

Met in dit programma onder anderen: Seada Nourhussen, Daphina Misiedjan, Cyril Bruyelle