Crowdfunding: Nieuwe publicatie van Uitgeverij Chaos

Doneer en maak het Nederlands literaire landschap representatiever!

NYX is de tweede publicatie van de jonge feministische uitgeverij Chaos. Het is een collectie gedichten en korte verhalen over de nacht. Specifieker, over vrouwen/feministen en de nacht. Twaalf verschillende schrijvers kijken met nachtkijkers het donker in en vertellen ons wat zij zien. Soms is het gevaar, soms is het liefde, soms niets meer dan katten die plots snel over straat schieten. 

Met NYX wil Chaos de mythes busten dat er "gewoon niet zoveel” queer/vrouwen/van kleur zijn en dat degene die er zijn niet goed genoeg schrijven. De titel is een verwijzing naar de Griekse godin van de nacht, Nyx, die de dochter van Chaos is. De nacht wordt met de bundel dan ook benaderd als een moment van crreatie, van al wat uit het donker kan komen, maar ook de nacht als gevaar - een ruimte waar niet iedereen zich altijd op hun gemak voelt. De nacht als een plek waar je samenkomt, op straat of in bed - waar altijd een beetje chaos heerst.

Wil je meer weten over Uitgeverij Chaos? Lees het uitgebreide interview met de oprichters hier bij Dipsaus Exclusives! Maak het Nederlands literaire landschap representatiever en doneer!