We waren acht jaar aan de macht

Schrijver Ta-Nehisi Coates heeft voor zijn nieuwste boek We Were Eight Years In Power acht van zijn essays, geschreven tijdens Obama's presidentschap in de Verenigde Staten, gebundeld en voorzien van een korte, nieuwe terugblik vanuit zijn perspectief nu. Een uitgelezen kans, schrijft Jamelle Bouie voor Slate, om de man achter het symbool en de faam te leren kennen. Wie is Coates zonder de druk van de man die Between The World And Me schreef? Hoe bekijkt hij witheid, institutioneel racisme en "plunder" zoals hij het zelf noemt, met de kennis van achteraf?

In zijn boekbespreking zet Bouie per essay We Were Eight Years In Power uiteen met een kritische doch genuanceerde blik. Lees het volledige artikel op Slate: 

We Made Ta-Nehisi Coates Into a Symbol

One World Publishing (2017)

One World Publishing (2017)