Geheimen uit het zuiden

Het moet een keer in je opgekomen zijn: een afgezonderde gemeenschap van alleen mensen zoals jij. Zwarte vrouwen. Queer mensen van kleur. Transvrouwen. Die veilige haven die altijd verweten wordt door de dominante groep maar die nooit tot realisatie komt. Het kan wel. De United Order of Tents is een onopvallende gemeenschap van zwarte vrouwen in de V.S. die dit jaar 150 jaar bestaat. 

Voor Lenny bezocht Kaitlyn Greene een bijeenkomst en sprak met de vrouwen die nu de Orde in stand houden, terwijl ze de bijzondere geschiedenis er van onderzocht. Opgericht door Annetta M. Lane en Harriet R. Taylor, twee zwarte vrouwen in Virginia 1867, verzamelt de Orde als een besloten groep waar zelfs Greene niet overal toegang tot krijgt. President Gloston legt uit: "We plannen iets waar we genootschap, gelach en waardering kunnen hebben zodat we liefde kunnen delen". Klinkt perfect? Lees dit mooie verhaal op Lenny:

Secrets of the South