Dipsaus x DNL presenteren: Afua Hirsch!

De dames van Dipsaus - Mariam El Maslouhi, Ebissé Rouw en Anousha Nzume - gaan live in gesprek met Britse schrijver, journalist en presentator Afua Hirsch. Afua Hirsch is van Ghanese, Joodse en Engelse komaf en uitgesproken feminist. Genoeg raakvlakken en genoeg te bespreken dus! 

Aanleiding voor het intieme gesprek is de Nederlandse vertaling van haar Sunday Times-bestseller Waarom ras ertoe doet - de verholen waarheid over identiteit. In dit spectaculaire debuut verweeft Hirsch op subtiele wijze de realiteit van de maatschappelijke raciale kloof in hedendaags Groot-Brittannië met haar eigen levensverhaal. Ze legt uit hoe de kloof is ontstaan en hoezeer deze nog steeds wordt ontkend. Met dit belangrijke boek pleit zij voor erkenning en verandering. 

Dipsaus zal het met haar hebben over haar werk, haar terugkeer naar Ghana, en hoe deze reis haar blik op de raciale verhoudingen in Engeland heeft gevormd. Hoe het is om als zwarte vrouw te navigeren en overleven in een overwegend witte mediawereld. Hoe haar boek is ontvangen door the powers that be en welke lessen jonge vrouwen van kleur kunnen leren van haar ervaringen. Na afloop is het (gesigneerde!) boek te koop. 

Afua Hirsch (1981) is schrijver, journalist, presentator en jurist gespecialiseerd in strafrecht en internationaal recht. Ze werkte als ontwikkelingswerker op het gebied van de mensenrechten en was correspondent van The Guardian in Accra, de hoofdstad van Ghana.

Wil jij er bij zijn? Dat kan!
Wanneer? Vrijdag 20 april
Waar? De Nieuwe Liefde, Da Costakade 120, Amsterdam