Wij staan op! Teken de petitie voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Onlangs stuurde staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een plan voor aanpassingen in de Participatiewet naar de Tweede Kamer. Dit plan om werkgevers te 'ontlasten' benadeelt echter de kansen voor mensen met een beperking om volwaardig loon te krijgen of een pensioen op te bouwen. Daarom startte activiste Naomi Doevendans een petitie.

Volgens het plan mogen werkgevers mensen met een beperking onder het minimumloon betalen. Hierbij kan een eventuele aanvulling door de gemeente geweigerd worden als de partner van de persoon in kwestie ook werkt of als de persoon zelf spaargeld heeft. Het pensioenrecht komt te vervallen en aanvragen voor een WIA- en/of WW-uitkering worden bemoeilijkt.  Dit druist in tegen artikel 1 van de grondwet en het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

De petitie vraagt om een eerlijke oplossing voor gelijkwaardige behandeling met salaris, pensioen en/of uitkering.  Teken de petitie als je wil voorkomen dat dit plan werkelijkheid wordt. Meepraten of delen kan via de hashtag #benikhetnietwaard!