Expo: Zwart & Revolutionair

Wist je dat de tentoonstelling 'Zwart en Revolutionair: het verhaal van Hermina en Otto Huiswoud' terug is? De expositie die begin dit jaar te zien was in Vereniging Ons Suriname is wegens succes verlengd tot juli 2018! Een uitgelezen kans om kennis te maken met deze fascinerende geschiedenis.

New Urban Collective ontdekte in The Black Archives het verhaal van twee zwarte revolutionairen: een verborgen geschiedenis van een avontuurlijke strijd tegen kolonialisme, racisme en economische ongelijkheid. Otto, kind van tot slaaf gemaakte mensen in Suriname, en Hermina uit Brits-Guyana, vertrokken op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Zij kwamen terecht in de politieke kringen van het bruisende Harlem in New York, hier werd Otto de enige zwarte medeoprichter van de Communistische Partij in de VS. Samen met Hermina reisde hij vanaf de jaren '20 de wereld over. Hun leven als revolutionairen bracht ze onder andere naar plekken als New York, Moskou, Jamaica en Zuid-Afrika. Uiteindelijk streken ze neer in Amsterdam en werden hier actief bij Vereniging Ons Suriname.

Nu kan je hun verhaal zien in datzelfde Vereniging Ons Suriname dankzij The Black Archives!

  • Data? Open van 16 maart 2018 tot juli 2018 (Wegens succes verlengd!)
  • Openingstijden?* Vrijdag tot zondag van 12:00 tot 18:00 uur (en op afspraak)
  • Entree? €5,- p.p. 
  • Adres? Vereniging Ons Suriname / The Black Archives, Zeeburgerdijk 19b, 1093 SK Amsterdam