Mo Hersi: de eerste zwarte komediant met een oudejaarsconference

Het lijkt misschien ver weg maar Mo Hersi is al volop aan het plannen voor de oudejaarsconference 2018. Dat is "nog nooit gedaan door een comedian van kleur in Nederland", vertelt hij aan Afromagazine.

Hersi, die bekend werd met zijn voettocht door Nederland bij het project 'The Messenger', hoopt met de oudejaarsconference Almere op de kaart te zetten. "Het is de mooiste stad van Nederland." De show belicht natuurlijk alle gebeurtenissen uit het jaar. "Wat ik anders doe, is mijn verhaal vertellen vanuit mijzelf; een Afrikaanse Almeerder met een veel te groot ego", vertelt de in Ethiopië geboren Hersi, refererend naar de titel van de show 'EGO: African Night To Remember'. 

Met het nieuws belicht Hersi het tekort aan artiesten van kleur die het oudejaar afsluiten. "Veel grote namen zoals Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Roué Verveer, Murth Mossel, Najib Amhali, Fuad Hassan, Ali B, Eric van Sauers, Soundos El-Alhmadi, Jasmine Sendar en Jetty Mathurin... nog geen van hen heeft dit gedaan." Daarbij noteert hij wel dat Howard Komproe in 2014 een nieuwjaar-conference hield in Amsterdam, maar een oudejaarsconference door een zwarte komediant is nog niet gebeurd. 

In augustus starten de repetities voor 'EGO' al. De show zal vanzelfsprekend eind 2018 te zien zijn in Almere.