Waarom blijven toeschouwers stil bij seksuele intimidatie?

De #MeToo beweging maakt één ding duidelijk voor wie het nog niet door had: seksuele intimidatie en seksueel geweld komen ontzettend vaak voor. Een van de vele vraagtekens die blijft staan is waarom zoveel omstanders en betrokkenen het laten gebeuren op deze schaal. 

George B. Cunningham bestudeert al enkele jaren patronen van de chronische seksuele intimidatie in de maatschappij. Met name hoe daders ongeschonden wegkomen omdat de stilte van toeschouwers hen die vrijheid geeft. "Mensen handelen niet zoals ze vaak zouden inschatten," constateert hij. Aan de hand van verschillende onderzoeken legt Cunningham in Salon uit hoe de dynamiek werkt: van ingrijpen tot impliciete vooroordelen. 

Why bystanders rarely speak up when they witness sexual harassment

pexels-photo-568025.jpeg