Blackness & Islam - gesprek, kookworkshop en iftar

Aanstaande donderdag organiseert vrijwilligersorganisatie VOEM een bijeenkomst in Antwerpen naar aanleiding van de Dipsaus Exclusive: Zwartheid binnen de Islam

Begin mei schreef Rosalinda Wijks over de geschiedenis van zwarte mensen binnen de Islam en het anti-zwart racisme dat vandaag nog bestaat. Het stuk maakte een discussie los op social media waarnaar Sarah Girl Niyonsaba het idee kreeg om het gesprek verder te voeren. Daarom is er aanstaande donderdag in het IVCA Intercultureel Vrouwencentrum in Antwerpen een avond waar mensen samen kunnen komen om te praten over Blackness & Islam.

Het programma begint om 19.00 met een kookworkshop door Niyonsaba. Om 20.30 begint het gesprek onder begeleiding van Mohamed Barrie. Om 21.40 begint de iftar. Iedereen is vrij te komen, maar plaatsen zijn beperkt. Mail voor aanmelding naar halima@voem.be!

Waar? IVCA Intercultureel Vrouwencentrum Antwerpen, Paleisstraat 39-41, Antwerpen
Wanneer? 19.00-23.00, donderdag 24 mei
Toegang? Gratis
Meer info: Facebook evenement