Uit het archief: Anousha over toekenning subsidie aan Dipsaus

Anousha schreef deze blogpost 28 juli 2016 n.a.v. ophef rondom toekenning subsidie. 

Dus. Samen met andere vrouwen van kleur dien ik, net als meerdere media-professionals en organisaties, een aanvraag in bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. We schrijven een gedegen plan met een minimale begroting voor een serie professionele podcasts voor vrouwen van kleur als primaire doelgroep en iedereen die wil luisteren als tweede doelgroep. We worden (net als BNR Nieuwsradio en VPRO gehonoreerd. De subsidietoekenning wordt openbaar gemaakt.

Een aantal 'nieuwssites' (en dan ben ik heel vriendelijk) vindt het belachelijk. Ik word 'herstelbetalingsprostituee' genoemd en de podcast wordt omgedoopt tot 'radio Sylvana Simons' (goed idee trouwens want I <3 Sylvana Simons). Van dit soort sites ben ik dat gewend dus whatever. 
Ondertussen gaat een radio dj van 3FM ook los op twitter om het bedrag. Ik mag kennelijk geen professionele serie maken en iedereen netjes betalen voor zijn- of haar werkzaamheden, nee hij vindt dat ik 'thuis achter de laptop' heus iets in elkaar kan fröbelen voor minder geld. 
Deze medewerker van de publieke omroep en indirecte collega, ook ik werk als freelancer regelmatig voor de publieke, spreekt mij rechtstreeks aan op twitter met “Hey Anousha Nzume, ideetje voor die 25.000 euro voor je vrouwenpodcast! Hoofdtelefoons met uit 18-karaats goud geëtste vagina’s als oorschelpen.”

Reacties volgen. Tot nu toe nog geen enkele reactie van 3FMAVROTROS.nl en de NPO waar deze DJ voor werkt. Via via hoor ik dat er 'intern over is gesproken' en er verschijnt een lichtelijk badinerend stukje op de site van Mediacourant waarin Quinsy Gario wordt gebruikt als clickbate. Ook dat is niet nieuw.

Mijn bescheiden conclusies? Deze podcast is duidelijk nodig. Oh en wat een interessante casus voor m'n boek. #LemonsLemonade

Maar het belangrijkste, niets dan liefde voor m'n twitter allies.

Bron: Facebook van Anousha Nzume