Een musical gemaakt door Afro-Europese jongeren kan werkelijkheid worden

Het klinkt als een pitch die te perfect is om af te slaan én die geen enkele grote studio zou durven aannemen: een Afro-futuristische musical gemaakt door jongeren uit heel Europa. Daarom heeft Black speaks Back een crowdfunding! 

Kunst kan de wereld veranderen en daarom hebben we een film nodig die de onderwerpen aansnijdt die ons allen bezig houden. Deze Afrofuturistische musical film bespreekt alles van klimaatverandering tot Brexit, de opkomst van fascisme en migratie. Recht uit het hart van Europa, Brussel, is EUphoria de eerste film geheel gemaakt door Afro-Europese jongeren. Met vijf korte verhalen verbeeldt de film de toekomst van Europa vanuit het perspectief van jonge Afrikaanse diaspora. 

Black speaks Back is een grasstoot organisatie uit België en Nederland die voor deze film samenwerkt met musical regisseur Wanlov the Kubolor uit Roemenië en Ghana. Het script is geschreven door Nohely Koeyers (Curacao-Nederlands), Robert-Jonathan (Curacao-Nederlands) regisseert, Bouba Dila (Congolees-Nederlands) verzorgt de art-direction en Susu Amina (Somalisch-Nederlands) de poëtische intermezzo's.