#31 - milouska meulens over hillywood & veganisme

De grote vakantie is aangebroken en dat betekent een zomerstop voor Dipsaus! We sluiten seizoen 3 dan ook af met een extra lange aflevering met programmamaker, tv presentator en gepassioneerde veganist Milouska Meulens!

Bon Jour tout le monde,

Mariam is weer terug van weggeweest! En is meteen weer op pad gegaan. Samen met Ebissé is ze naar Afro Punk Fest Paris geweest en dat is te horen aan haar stem. #ScarlettJohanssonMaarWokeFromMaroc. Anousha bleef braaf thuis om te werken aan haar boekie… 📚#WeCantWait.

Met onze geweldige gast Milouska Meulens bespreken we haar ervaringen als een van de weinige zwarte vrouwen die al jaren werkzaam is in Hillywood. Waarom heeft ze nog geen eigen talkshow of is dat niet haar ambitie? Waar blijft de volgende generatie? 

Ook praten we uitgebreid over veganisme en wat de overmatige vleesconsumptie voor desastreuze effecten heeft op the Global South. 

Milous, want zo mogen we haar noemen :), praat ook gezellig mee tijdens al onze andere vaste segmenten. De shoutouts, the burns & de BBBs.

Oh ja en Milous blijkt dus een diehard Dipsaus luisteraar te zijn! Whoop! Enjoy and choose life! 

Luister via iTunes & Spotify

Shownotes

#32 - Dipsaus Live @ Amsterdam Roots Festival

Dipsaus houdt niet van kamperen maar in de Context Palace Tent van het Amsterdam Roots Festival hebben we het supergezellig!

Sinds 1983 is Amsterdam Roots Festival een begrip in de festivalwereld. Ook dit jaar werd er weer een interessant & afwisselend programma gepresenteerd. En zondag 8 juli mochten we voor een live audience met drie geweldige acts spreken.

  1. Native Moons is een uniek dans collectief opgericht en geleid door drie vrouwelijke dansers en choreografen van kleur; Sarita Keilman, Yordana Rodriguez en Kim Tawjoeram. Tijdens Amsterdam Roots spraken we met Kim :).
  2. Yaa Pono is een free style rapper, dichter en hip-hop artist uit Ghana die bekend staat om z’n slimme en snelle teksten die op een subtiele manier politiek en activistisch zijn.
  3. Puerto Candelaria is een zeer gerespecteerd en succesvol muziek collectief met een Grammy op zak uit Medellín, een prachtige stad in de bergen van Columbia met een gewelddadige historie en waar ook vandaag de dag nog veel sociale en maatschappelijke onrust heerst. Het collectief bestaat uit Juancho Valencia, Eduardo González, Maga la Maga, José Tobón, Cristian Ríos: Trombone & Didier Martínez.

We praten met onze gasten over het artistieke versus het activistische, over body image, over het belang van vrouwelijke hiphop artiesten, over politiek en corruptie, over kracht en over onrecht. Verder hebben we totaal onverwacht onze eerste witte cis hetero man aan tafel en zingen we mee in het Spaans over, wat anders, De Liefde! ❤️🖤

Luisterrrr naar onze liveshow!

Dipsaus Exclusives

Abonneer

ITUNES - OVERCAST - SPOTIFY - RSS