Shout-outs 

Onze luisteraars over Dipsaus

“ik wil jullie laten weten dat ik dipsaus geweldig vind. Jullie inspireren mij (en waarschijnlijk nog heel veel anderen) om relentlessly zo veel mogelijk perspectieven te horen en een podium te bieden. Ik bewonder jullie bereidheid om kritisch en genuanceerd te zijn en hoop dat jullie dit nog lang blijven doen Thanks voor creating Dipsaus! X”

— Anne van der Ven, Nederland
"This is the podcast that's been missing from my stream. Loud! Funny! Fierce! I love the diversity of guests - of different origins, various backgrounds, ages and expertise. A special platform for Afro-Dutch women, women of colour from or living in and loving The Netherlands and anyone who wants to understand us."
“Ik houd van media (tv, radio, bladen) maar ik kreeg altijd het idee dat ‘t zich vooral richt op oudere mensen (ik ben 26jr) of er gewoon niets voor mij tussen zat. Tot Dipsaus. Happy, no nonsense en info en views die echt nieuw en inspiring zijn. Ben echt fan. Waar blijft de merchandise?”
— Hella Dee

Hieronder een geluidsfragment van Disco Foxx over Dipsaus:

”Een parel in een sneeuwwit medialandschap vind. Een geluid dat breder verspreid zou moeten worden dan alleen via een podcast.
— Petra Kramer
”Het heerlijke aan Dipsaus is dat de podcast vaak een wereldwijd probleem op de Nederlandse situatie toespitst, en laat zien waarin de discussie hier tekortschiet of juist uitblinkt. Bovendien, het biedt een manier om op de hoogte te blijven van stemmen die ik anders niet zo snel zou horen. De interviews zijn voor Nederlandse begrippen ongekend scherp en relevant: denk bijvoorbeeld aan jullie recente gesprekken met Sylvana of Flavia Dzodan, of de eerdere afleveringen over sekswerk. En jullie optimistische en vrolijke toon werkt aanstekelijk, ook voor een witte man.
— Maarten Steenhagen
”Dipsaus bespreekt veel onderwerpen waarover de publieke omroep zwijgt of meestal spreekt vanuit wit perspectief. Dipsaus vind ik een wezenlijke aanvulling op wat de publieke omroep biedt. Ik vind Dipsaus sprankelend en vaak verrassend in hun keuze van de gasten en behandeling van onderwerpen. De maaksters nemen geen blad voor de mond en zijn respectvol zonder te pleasen. Ik kan ze niet meer missen...
— Marjan Boelsma
“Ik volg de Dipsauspodcast sinds het begin ondanks dat ik bepaald niet de doelgroep ben. Het is een fijne, energieke podcast met goede, inhoudelijke gesprekken die ik erg waardevol vind in het iets verbreeden van mijn filterbubbeltje. Ik luister niet naar elke aflevering, ik kies vooral op de uitgenodigde gasten, maar die selectie is dusver wel uitstekend geweest. Persoonlijke highlights waren: Flavia Dzodan, Quinsy Gario, en Sylvana Simons. Goede gesprekken met mensen en onderwerpen die ik veels te weinig terug zie in andere media. Go Dipsaus!”
— Maurice
”I have been a steady listener from #1, although I do not live in the Netherlands (anymore). As soon as it was on air, it felt impossible that such a podcast didn’t exist before. It made me realize, as a woman of colour, how few (if any) media address issues that are central to my life: racism in European societies, black feminism, black hair! I just wish there would be something like Dipsaus in French and in German. Dipsaus, you gotta spread!
— Elisa Diallo, Germany
“Dipsaus is alles! Vernieuwend, humoristisch en scherp. De dames geven je het gevoel alsof je naast hen zit. Dit is een safe place, hier hoor je thuis. Een tip: luister DIT als je op zoek bent naar een actueel en intelligent podcast.”
— Sayonara Stutgard
“Dipsaus is een frisse wind in het dorre landschap waar de stemmen van kritische vrouwen van kleur veel te weinig gehoord worden. De combinatie van luchtige onderwerpen met serieuze zaken maken dat ik elke keer naar de volgende uitzending uitkijk.
— Mitchell Esajas
”Een safe space niet alleen voor de gasten die fysiek aanschuiven aan tafel, maar ook voor mij die meeluistert op de bank. Want ook als je luistert wil je onapologetic zijn, wil je vrij zijn en niet afgeleid raken door microagressie, mansplaining & whitewashing. Eindelijk mooie, empowerende en inspirerende verhalen o.a over mensen van afrikaanse afkomst.
Done with the single story!
— Beylula Yosef
”I’ve tuned into Dipsaus a couple times and was really impressed with the good-vibey radio dynamics, progressive-minded interviewers and their amazing guests, who I wouldn’t have discovered if I hadn’t listened to their podcast. The program deals with feminism, emancipation, racism, beauty, popular culture and politics, made by and for women of colour. I’m looking forward to tuning in again while cooking my next catering assignment and hope that culinary appropriation of native food is discussed on a future episode.
— Nihal Rabbani
”Dipsaus is voor mij een soort safe haven waar onderwerpen die mij dagelijks raken en beïnvloeden vanuit een soortgelijk perspectief behandeld worden. Verder is het voor mij ook een bron van verbredende kennis, doordat ze niet voor specifieke groepen spreken maar ze juist een podium geven waar ze dat zelf kunnen doen.

Al sinds het begin een fervent luisteraar; doet me denken aan de Nederlandse versie van ‘Another Round’ & god, wat is het nodig! Kijk uit naar het tweede seizoen.”
— Alida Aurora
”Dipsaus slaagt in hetgeen wat geen enkele ander journalistiek medium in Nederland lukt: hoop geven middels kritiek. Dipsaus laat specifiek vrouwen van kleur, maar automatisch ook andere minderheden, zien dat het kan: een eigen platform hebben waar je jezelf kan zijn. Tevens durft Dipsaus kritisch te zijn op de status quo en heeft fantastische gasten waarmee taboe’s doorbroken worden. Nergens anders in deze verkiezingstijd was er zo’n prikkelend en inhoudelijk gesprek met een lijsttrekker als met Sylvana Simons in Dipsaus. Het eerste seizoen is een baanbrekende prestatie die smaakt naar meer.
— Manju Reijmer
”Ik was blown away door de mate waarin Dipsaus een geluid laat horen wat nog miste. Amazing welke gasten aanwezig zijn. Flavia Dzodan! Hoe kan het dat andere media haar niet zien? Sylvana Simons! Wat een diepgaand en tegelijkertijd vlot en luisterbaar interview. Dipsaus is echt een combinatie van al mijn favoriete onderwerpen: social justice, populaire media, politiek, feminisme, anti - racisme.
— Marijke Vonk