Listen

ROMANA VREDE: GRANDE DAME VAN HET TONEEL

Een ster van ‘het grote toneel’ is bij ons in de studio en het is niemand minder dan grande dame Romana Vrede. Actrice bij het Nationale Theater en winnaar van de Theo d’Or prijs voor haar rol in het stuk Race van David Mamet.

We praten o.a. over haar jeugd in Rotterdam Zuid en haar G.E.W.E.L.D.I.G.E. moeder, de eerste vrouwelijke Afro-Surinaams Nederlandse trambestuurder van Roffa en liefhebber van sambal🌶.  Romana vertelt ook over haar tijd op de toneelschool in Arnhem, haar eerste ‘roots’ reis terug naar Su en rapt mee op SBMG's Vier x duurderrrrrrrrrr.

Verder onze gezamenlijke #Shoutout: Reni Eddo-Lodge: journalist, activist en schrijver van het boek Why I’m No Longer Talking To White People About Race. We hebben een topavond gehad met haar n.a.v. De Nacht van de Geschiedenis in het Rijks en daarna...

Onze #Burn gaat naar de Poortwachters van het Patriarchaat zoals Trouw journalist Seada Nourhussen het goed verwoordde.

Homegurl Mariam was bij de verjaardag een van onze favoriete Dipsaus neefjes ter wereld! Happy Happy!

Luister naar aflevering 17!

Links naar de besproken onderwerpen

DIPSAUS EXCLUSIVES

Dipsaus Exclusives zijn je de leukste, meest boeiende stukken van eigen bodem. Lees, kijk en luister. Dipsaus has got you covered!

Witte+onschuld+pre-sale.jpg

Dipsaus Pre-Sale

Bestel het boek rechtstreeks bij Uitgeverij AUP en ontvang het boek direct thuis. Je betaalt géén verzendkosten. Voer bij het afrekenen de actiecode 'Dipsaus' in.